1 2 3

5 UX/UI Boeken voor ontwerpers en developers!

Inspiratie - Kennis - UX Design - Scrum - Growth hack

Naar de boeken lijst!

UI/UX Boeken lijst

(updated augustus 2020)

Een boekenlijst voor ontwerpers en ontwikkelaars die zich bevinden in het domein web, software, apps en digitale diensten. Maar ook ontwerpers die meer willen weten over hoe ze beter kunnen ontwerpen. Bijvoorbeeld grafisch ontwerpers met een webdesigners mentaliteit.

This is Service Design Thinking

Engels | 376 Pagina's | Hardcover (paperback link!)

Service Design gaat over de 5 principes van service design thinking. De bewezen methodes en aanpak zorgen voor software diensten die nuttig, bruikbaar en wenselijk zijn vanuit het oogpunt van de gebruiker (de klant). Daarbij rekeninghoudend met de leverancier z0dat het effectief, efficiƫnt en onderscheidend is. Onder UX-designers wordt dit wel eens de UX-Bijbel genoemd.

Lean UX

Engels | 172 Pagina's

Dit Engelse boek over UX (User Experience) gaat in op een makkelijk wijze (Lean) van (digitale) product ontwikkeling. Interessant om te lezen en de methode die niet onbekend is ligt misschien voor de hand. Toch zouden scrum teammembers van software ontwikkelaars, app ontwikkelaars of webontwikkelaars er niet verkeerd aan doen Lean UX op te pakken.

This is Service Design Doing

Engels | 500 pagina's | Paperback

Opvolger van de 'UX Bijbel' is het praktische boek 'This is Service Design Doing'. Dit vervolg gaat in op het doen van Service Design. Indrukwekkend veel informatie over theorie, methodes en aanpak die het realiseren van software diensten beter gaat maken. Als je op het gebied van Service Design echt iets wilt gaan doen (en de 'This is Service Design Thinking' staat al in de kast, gaan dan doen!

Don't Make Me Think, Revisited

Engels | 373 pagina's | Paperback

Zeker goed voor webdesigners, maar ook interface ontwerpers hebben hier baat bij. Het basis boek om meer te gaan denken vanuit de gebruiker. De revisited versie bevat wat meer hedendaagse voorbeelden, maar gelukkig ook nog oude voorbeelden voor de lezers die geboren zijn in de jaren 90.

Sprint

Engels | 288 pagina's | Paperback

Wel eens gehoord van Google Sprint? Dit boek gaat over hoe Google het intern aanpakt met het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Het lijkt vaag op scrumm maar dat is het zeker niet. Het boek 'Sprint' is een praktische handleiding om Google sprints te doen met je eigen multidisplinaire team. Zeker een methode om eens naar te kijken, want methodes als 'TimeBoxing' of 'Crazy Eights' uit het boek zijn ook al interessant genoeg om eens in te duiken.

Een leuke korte lijst van boeken, maar er zijn er meer. 21 UX Designers hebben verteld over hun favoriete boeken en ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet. Natuurlijk zien we een aantal van hierboven terug, maar de lijst langer met de tijd. Kijk hier naar de top 7 boeken die andere UX Designers het lezen waard vinden.

Neem nu contact op met Userflow!

Gebruik ons emailadres info@userflow.nl of bel tel. 085 - 877 1235